Parohii

Parohia „Sf. Trei Ierarhi”

Parohia „Sf. Trei Ierarhi” si “Sf. Doctori fara de arginti Cosma si Damian” este reprezentată de pr. paroh, Viorel Trofim, tel. 0744652473, pr. Sebastian Jecu, tel. 0728301901, Diac. Titorencu Adrian Cristian, tel. 0742521193 și are următoarea adresă: str. Spitalului nr.1, Tulcea, jud. Tulcea, cod poștal 820243.

Parohia „Sf. Trei Ierarhi” este una dintre cele mai noi parohii înfiinţate în Mun. Tulcea, începându-şi activitatea în anul 2003.

                 Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Dr. Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, pr. Trofim Viorel a propus autoritãţilor locale înãlţarea unui lãcaş de închinăciune ortodox în str. Portului. În luna august 2002 a fost aprobată înființarea parohiei cu numele „Adormirea Maicii Domnului și Sfinții Împărați Constantin și Elena”.  Conducerea Primăriei Municipiului Tulcea, a hotãrât  amplasarea viitorului lãcaş de cult în zona falezã – vechea autogarã.

         În urma aprobãrilor obţinute, în luna mai 2003, au fost începute lucrãrile la capela provizorie din lemn, iar prima slujbă s-a săvârşit la data de 29 iun 2003. La înălţarea locaşului de cult au participat alături de enoriaşii parohiei, Primăria Mun Tulcea, S.C. Delta Cons, S.C.Aker Tulcea etc.

         La data de 16 aug. 2003, Înalt Prea Sfinţitul Dr. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de un sobor de preoţi, a săvârşit slujba de sfinţire a locului destinat înălţării lăcaşului de închinăciune.

            Documentaţia pentru obţinerea Autorizaţiei de Construcţie a fost depusă însă a fost respinsă. Contractul de Concesiune a fost reziliat cu condiția primirii unui alt teren. Au fost propuse alte patru amplasamente o dată cu documentaţiile în vederea obţinerii terenului iar în cele de urmă a fost aprobat terenul de la intersecția străzilor Spitalului cu Isaccei.

                În urma P.U.D – ului aprobat în ședința din luna ianuarie 2007 s-a predat terenul, Capela fiind mutată în luna mai 2007 din zona autogării vechi în zona liberă dintre Școala „Alexandru Ciucurencu” și Cantina Liceului Teoretic „Grigore Moisil”.

                Prima slujbă a fost oficiată în data de 15 august 2007 iar piatra de temelie pentru biserica mare a fost pusă de P.S. Visarion Episcopul Tulcii în luna mai 2008.

                Autorizația pentru noua biserică a fost emisă de Primăria municipiului Tulcea în luna iulie a anului 2007 iar construcția începând în data de 20.02. 2008. În prezent biserica mare este realizată „la roșu”.

                Slujitori la această biserică sunt: Pr. Paroh. Trofim Viorel, Pr. Jecu Sebastian si Diac. Titorencu Adrian Cristian.

Despre autor

Avatar

admin

Lasa un comentariu