Parohii

Parohia „Sf. Mina”

Parohia „Sf. Mina” este reprezentată de pr. paroh, Ovidiu Agache, tel.0760713745, pr. Lucian Curleancă, tel. 0721569558, pr. Liviu Pârlog, tel. 0758347310 și are următoarea adresă: cartier Vest, zona  „Orășelul Copiilor”, Tulcea, jud. Tulcea.

Parohia „Sf. Mucenic Mina” a fost înființatã în Protoieria Tulcea în urma hotãrârii Permanenței Consiliului Eparhial Tomis – Constanța, luatã în ședința de lucru din 22 noiembrie 2002, având amplasamantul în Tulcea, Cartierul Vest, începând cu data de 01 decembrie 2002.

                Cu sprijinul Înalt Prea Sfințitului Dr. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului , al domnului Primar Constantin Mocanu și al consilierilor locali ai Primãriei Tulcea, s-a dat spre folosințã un teren de 1050 m.p. în zona „Orãșelul copiilor” pentru amplasarea  noului lãcaș de cult.

                La data de 21 mai 2003 s-a pus piatra de temelie a bisericii de cãtre Înalt Prea Sfințitul Dr. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, însoțit de un sobor de preoți din Protoieria Tulcea în frunte cu P. C. Pr. Protoiereu Ispas Romeo Gabriel. Au participat la acest eveniment domnul Primar Constantin Mocanu, domnul Președinte Trifon Belacurencu, ctitorii bisericii, Mihail și Gabriel Popa, și un numãr important de credincioși din cartier și din alte parohii.

                 Biserica este construitã din lemn dupã un proiect realizat sub îndrumarea I.P.S. Teodosie de cãtre o echipã de meșteri din Bucovina. La întocmirea actelor s-a primit un sprijin important din partea doamnei arhitect Aurelia Donos. În primă fază slujbele religioase au fost oficiate în cortul amplasat în curtea actualei biserici.

                La finalizarea acestui lăcaș au tribuit, pe lângă ctitorii mai sus menționați, atât firmele de construcție S.C. Aker S.A., Delta-Cons, S.C. A.C.H. – Tulcea, cât și credincioșii parohiei.

                În prezent la Parohia „Sfantul Mucenic Mina” slujesc următorii: Pr. Paroh Agache Ovidiu, Pr. Curleancă Lucian și Pr. Pârlog Liviu.

Despre autor

Avatar

admin

Lasa un comentariu