Parohii

Parohia „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului şi Sf. Antonie”

Parohia „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului şi Sf. Antonie” este reprezentată de  pr. paroh, Ciprian Chiosea, tel. 0757837564, pr. Remus Dorobanţu, tel. 0755130788 și are următoarea adresă: str. Viitorului nr.50, Tulcea, jud. Tulcea, cod postal 820236.

În anul 2002 Arhiepiscopia Tomisului Constanţa, analizând situaţia lăcaşurilor de închinare din Municipiul Tulcea prin raportarea numărului persoanelor de confesiune creştin-ortodoxă la numărul lăcaşurilor şi ţinând cont de modul de dispunere al acestora, a concluzionat că se impunea construirea unei biserici cu hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” în zona cartierului prelungirea Taberei (Dallas), mai exact pe str. Viitorului nr. 14. întrucât majoritatea familiilor din parohie sunt sărace s-a ales ca hram al bisericii un praznic ce o are în centru pe Maica Domnului deoarece ea este ocrotitoarea săracilor şi izbăvitoarea din nevoi a celor care, cu credinţă, aleargă la sprijinul Ei şi opun mijlocitoare către Preabunul Dumnezeu; ulterior a fost adăugat și al doilea hram, cel de „Sfântul Antonie”.

Această biserică era, la acea dată, singura pe o rază de 4 km. Ţinând cont de factorul demografic în principal şi de suprafaţa construibilă redusă în secundar, s-a impus ca viitoarea biserică să fie astfel proiectată şi construită ca să poată veni în întâmpinarea creştinilor. În aceste condiţii, biserica, în forma sa finală, va cuprinde un paraclis la demisol pentru depunerea spre priveghi a creştinilor adormiţi în Domnul şi o biserică în care se vor oficia sfintele slujbe. Odată cu finalizarea lucrărilor de la paraclis, aici se vor efectua serviciile religioase până la terminarea lucrărilor de la parter. Biserica va avea o suprafaţă de 268,87 mp cu 20 m înălţime.

Încă de la punerea pietrei de temelie pentru biserică, rugăciunile nu au încetat pe acest loc. Actualmente, slujbele religioase se desfăşoară într-o capelă redusă ca suprafaţă, improvizată şi sunt astfel rânduite spre a veni în ajutorul creştinilor atât în ce priveşte timpul cât şi diferite nevoi ale acestora.

Enoriaşii parohiei au dăruit din puţinul lor material pentru demararea lucrărilor de construcţie, iar Primăria Tulcea şi câteva firme tulcene au ajutat în funcţie de posibilităţi.

În prezent la Parohia „Intrarea în Biserică a Micii Domnului și Sfântul Antonie” slujesc următorii: Pr. Paroh Chiosea Ciprian și Pr. Dorobanțu Remus.

 

Despre autor

Avatar

admin

Lasa un comentariu