Parohii

Parohia „Înălţarea Domnului”

Parohia „Înălţarea Domnului” este reprezentată de  pr. paroh, Carp Viorel, tel. 0729152043, pr. Caragață Eugen, tel.0740886755, pr. Micu Bogdan, tel. 0744377545 și are următoarea adresă: str. Eternităţii nr. 31, Tulcea, jud. Tulcea, cod postal 820093.

În anul 1992 la cererea unui grup de credincioşi cu acordul P.C. Protoiereu Andone Dumitru, cu binecuvântarea I.P.S. Arhiepiscop Lucian al Tomisului și cu aprobarea autorităţilor locale s-a primit avizul favorabil pentru renovarea capitală a capelei cimitirului „Eternitatea” din Tulcea, care până atunci avea destinaţia de cameră mortuară.

La data de 3 iunie 1996 atât biserica cât şi camera mortuară au fost reparate capital, pictate de pictorul Ştefan Dănilă şi dotate cu străni, Scaun Arhieresc, pardoseală din marmură, centrală termică şi aparatură de aer condiţionat. S-au adus Sfinte vase, Sfântul Chivot, Sfânta Evanghelie, veşminte şi alte obiecte necesare cultului divin.

Au fost sfinţite de I.P.S. Arhiepiscop Lucian al Tomisului înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, reprezentanţii conducerii locale şi numeroşi credincioşi.

Cu prilejul slujbei de sfinţire mare a bisericii care a devenit parohia cu hramul „Înălţarea Domnului”, preotului paroh de la acel moment Cadiu Iustinian-Petre i s-a acordat rangul de iconom stavrofor.

Cimitirul „Eternitatea” din Tulcea care se aflã în spatele bisericii parohiale face parte din donația de teren a Familiei Calinic care a și construit pe cheltuiala sa actuala construcție a capelei.

Despre autor

Avatar

admin

Lasa un comentariu